back to top
2024. május 08. 20:18

KezdőlapWRCNem a Montén kezdődik a JWRC szezon 

Nem a Montén kezdődik a JWRC szezon 

-

A közösségi média bár azt sugallta, hogy akár már a Montén elkezdődhet a JWRC szezon 2023-ban, ez nem így lesz, mégpedig a Monte és Svédország közeli időpintja miatt. 

A közösségi médiában megjelentek olyan bejegyzések, mely szerint a Monte-Carlo Rallyn indulhat a Junior WRC szezon, azonban ezek nem a valóságot tükrözték. 

“A hírekkel ellentétben biztosan nem a Montén kezdődik a JWRC szezon 2023-ban sem – mondta Maciej Woda, a Junior WRC menedzsere a Dirtfishnek. – Azt gondolom, hogy a WRC naptár néhány napon belül megjelenhet, míg a Monte-Carlo Rally nevezési határideje december közepén zárul. Nagyjából egy hónapunk van, hogy ismertessük a naptárunkat. Versenyzőink mindig nagy örömmel mentek Svédországba, és a Monte után nagyon nehéz lenne felkészülni a svéd futamra is a junior versenyzőknek. Ezért nem is gondolkoztunk azon, hogy a szezonnyitó Monte-Carlóban legyen.” 

A JWRC naptárában csak öt verseny szerepel.  

“Mindössze öt versenyből áll a JWRC szezon, ezért a versenyeket úgy kell kiválasztanunk, hogy azokra legyen esélyük elmenni a versenyzőknek, élvezzék a szakaszokat, de változatosak is legyenek a versenyek. Ha legalább hét futam lenne a naptárban, akkor megoldható lenne a Monte betétele, mert a verseny nagyon ikonikus és különleges kihívást tartogatna a versenyzőknek. Hét verseny azonban túl drága lehetne már a nevezőinknek, íezért pedig csökkenne a létszám.” 

Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Friss