2024. április 27. 02:00

KezdőlapWRCLatvala: Nagyon szép jövő vár a finn versenyzőkre a WRC-ben 

Latvala: Nagyon szép jövő vár a finn versenyzőkre a WRC-ben 

-

Jari-Matti Latvala, a Toyota Gazoo Racing csapatfőnöke nagyon örül a WRC-ben látott idei finn sikereknek, szerint komoly jövő várhat honfitársaira a sorozatban. 

A finn versenyzők idén kiválóan szerepeltek a WRC-ben, hiszen amellett, hogy Kalle Rovanpera és Jonne Halttunen a csúcskategória bajnoki címét szerezte meg, a WRC2-ben és WRC2 junior kategóriában Emil Lindholm és Reeta Hamalainen, a WRC3-ban pedig Lauri Joona a pilóták, Enni Malkönen (Sami Pajari navigátora) pedig a navigátorok vb címét szerezte meg. 

Jari-Matti Latvala örül honfitársai sikereinek. 

“A finn versenyzőknek már nagyon régen volt ennyire jó szezonjuk a vb-n – mondta a Toyota Gazoo Racing csapatfőnöke a Rallit.fi oldalnak. – Nagyon szépnek látom a jövőt a finn versenyzők esetében. Az, hogy az első, második és harmadik kategóriában is finn versenyző lett a világbajnok, nagyon jó jel a finn autósport számára is. A sikerek vélhetően több fiatal versenyzőnek is azt siugallják, hogy lépjenek nemzetközi sorozatokba. A bajnoki címek pedig Finnországban is növelhetik a sportágf népszerűségét.” 

A WRC3-ban a magyar versenyztők is jól szerepeltek idén, hiszen László Zoltán első magyar versenyzőként futamot tudott nyerni, míg év végén a pilóták között a negyedik helyen zárt, navigátora, Kürti Tamás pedig a harmadik helyet szerezte meg a navigátorok bajnokságában.

Fotó: Toyota Gazoo Racing

Friss