2024. április 19. 18:31

KezdőlapWRCKözép-Európa Rally: Minden, amit jelenleg tudni lehet

Közép-Európa Rally: Minden, amit jelenleg tudni lehet

-

A WRC 2023-as utolsó előtti versenye, a Közép-Európa Rally három ország területén zajlik majd, várhatóan hatalmas érdeklődés mellett a szurkolók részéről.

A Dirtfish összegyűjtött minden, jelenleg ismert információt a Németország, Csehország és Ausztria területén sorra kerülő versenyről.

A Közép-Európa Rallyt október 26-29. Között, a WRC utolsó előtti 2023-as versenyeként rendezik meg.

A szervízpark Passauban lesz, a Duna partján. Az ünnepélyes rajtceremóniára a prágai vár előtt kerül sor, előtte azonban több napos rally fesztivál kerül megrendezésre a cseh fővárosban. A rajtceremónián kívül az első, szuperspeciál szakasz is Prágában lesz, a Strahov szakaszon, mely a Prazsky Rallysprintről lehet ismerős. A nyitó szakasz mellett akár 250 000 néző is helyet foglalhat.

Pénteken a 3-Stadte-Rallye pályáihoz hasonlós szakaszok várnak a versenyzőkre Waldkirchen környékén. A nap végén pedig a mezőny visszatér Passauba.

Szombaton az osztrák Freistadt környéki utakon zajlik majd a verseny, a szakaszok a Janner Rally korábbi pályái voltak.

Vasárnap már Passau környékén zárul a verseny, a célceremónia szintén a német városban lesz.

A verseny főrendezője az ADAC, mely 2002 és 2019 között a Német Rallyt is szervezte.

Mivel október végén Prága és Freistadt környékén előfordulhat hó is, így az eredetileg aszfaltos pályák komoly meglepetést rejthetnek.

A jegyek ára várhatóan 100 euró alatt lesznek.

Fotó: Hyundai Motorsport

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss