2024. április 20. 02:57

KezdőlapWRCRovanpera szorosabb küzdelemre számít 2023-ban 

Rovanpera szorosabb küzdelemre számít 2023-ban 

-

Kalle Rovanpera szerint jövőre sokkal szorosabb küzdelem alakulhat ki a Rally Világbajnokságon, a legfiatalabb világbajnok arra számít, hogy a Hyundai és az M-Sport is erősebb lesz 2023-ban. 

Kalle Rovanpera idén az első hét versenyen megszerzett öt győzelmével hatalmas előnyre tett szert, majd Új-Zélandon újabb győzelem után megszerezte első vb címét és minden idők legfiatalabb világbajnoka lett. 

Év közben azonban a Hyundai komoly fejlődést mutatott be és végül Ott Tanak három, míg Thierry Neuville két győzelmet aratott. 

Rovanpera szerint a Hyundai jövőre még az idei második félévben mutatottnál is erősebb teljesítményre lehet képes 2023-ban, de a finn toyotás szerint az M-Sport is jobb szezonra lehet képes. 

“Azt hiszem, jövőre sokkal szorosabb lehet a bajnokság – mondta Kalle Rovanpera a WRC hivatalos oldalának. – Nagyon jól sikerült az idei szezont kezdeni, mert a GR Yaris azonnal megbízható és gyors tudott lenni. Később a többiek is megmutatták, hogy mire képesek. Ezért újra nagyon keményen kell dolgoznunk, hogy harcban legyünk jővőre is a vb címért. A csapat és mindenki tisztában van azzal, hogy keményen kell dolgoznunk a felkészülés során. Vannak még olyan területek, ahol javulhatunk.” 

Fotó: Toyota Gazoo Racing

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss