2024. április 19. 09:13

KezdőlapWRCLoubet Toyotával folytatja? 

Loubet Toyotával folytatja? 

-

A Toyota 2023-ban bérbe kívánja adni az egyik Rally1-es autóját, a pletykák szerint pedig akár Pierre-Louis Loubet is bérelhet egy Yarist. 

Pierre-Louis Loubet idén hét versenyen indult az M-Sport csapatával, a Szardínia Rallyn és a görög Acropolis Rallyn pedig a negyedik helyen zárt a Ford Pumával. Görögországban megszerezte első szakaszgyőzelmeit és először vezetett WRC futamon is. 

A Toyota Gazoo Racing jövőre azokon a versenyeken, ahol Sébastien Ogier nem indul megpróbálja bérbe adni a negyedik autót, a pletykák szerint az egyik érdeklődő pedig Loubet lehet.  

Ezt azonban cáfolta a francia pilóta. 

“Jelenleg elérhetetlennek tűnik számomra egy Toyota Yaris Rally1, továbbra is az M-Sporttal tervezzük a következő szezont – mondta Loubet a francia AutoHebdo magazinnak. – Bízom benne, hogy hamarosan bejelenthetjük a 2023-as programot.” 

Loubet idén Vincent Landais-val versenyzett, aki a Japán Rallytól azonban Ogier-val folytatja karrierjét. 

“Vincent úgy döntött, hogy Ogier navigátora szeretne lenni, én pedig ezt elfogadtam. A csapattárs változások is a sporthoz tartoznak. Amikor bejelentjük az új programunkat, az új navigátoromra is fény derül.” 

Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss