2024. április 25. 00:49

KezdőlapWRCOgier és Evans támogatni fogják Katsutát 

Ogier és Evans támogatni fogják Katsutát 

-

Takamoto Katsuta jövőre már a Toyota Gazoo Racing fő csapatában versenyezhet, további fejlődését pedig igyekszik Sébastien Ogier és Elfyn Evans is segíteni. 

Takamoto Katsuta idén karrierje legjobb szezonját zárta az ötödik helyen végezve a bajnokságban, és Elfyn Evans csupán a több Power Stage pontjának köszönhetően tudta megelőzni japán csapattársát. 

A nagyszerű szezont követően Katsuta jövőre már a Toyota fő csapatában állhat rajthoz, ahol igyekszik majd segíteni Sébastien Ogier és Elfyn Evans is a további fejlődését. 

“A fő csapatba kerülés egy nagyon fontos lépés volt Taka karrierjében, és szeretnénk támogatni a jövőben – mondta Sébastien Ogier a WRC hivatalos oldalának. – A legjobb dolog, amit hozhat, hogy nem változtat a versenyek megközelítésén, a jövőben is úgy kell egy versenyre gondolnia, mint korábban. Próbálok majd vele beszélni a versenyek előtt, próbálom megnyugtatni, hogy képes lesz elérni a kitűzött célokat. Nem véletlenül került a főcsapatba, megbízik benne a vezetés és tudja, hogy képes jól teljesíteni.” 

“Amikor először ültem WRC-be, fogalmam sem volt, hogy miként kell azt vezetni, nem volt tapasztalatom – mondta Elfyn Evans. – Taka most sokkal jobb helyzetben van, mert úgy kerül a fő csapatba, hogy már ismeri az autót. Mindenkitől a legjobb formát várják el egy gyári csapatban, nem kell ennél többet akarni. Biztos vagyok benne, hogy Taka képes lesz 2023-ban is a legjobb formáját nyújtani, ehhez csak továbbra is koncentrálnia kell. Igyekszem ebben majd segíteni neki. Ha ezt sikerül elérnie, akkor biztosan az eredmények is jól fognak alakulni.” 

Fotó: Toyota Gazoo Racing

Friss