2024. április 20. 08:25

KezdőlapWRCSolberg még nem tett le a Rally1-es autó vezetésének lehetőségéről 

Solberg még nem tett le a Rally1-es autó vezetésének lehetőségéről 

-

Petter Solberg ugyan WRC2-es programról beszélt legutóbbi interjúja során, azonban Oliver számára még él a Rally1-es autó lehetősége is. 

Azt követően, hogy a Hyundai az Új-Zéland Rally után közölte, hogy nem hosszabbítja meg Oliver Solberg szerződését, Petter Solberg és fia tárgyalásba kezdett az M-Sporttal. A tárgyalásokban pedig a Monster is részt vesz, mely régóta partnere a Solberg családnak. 

“Lassan mennek a tárgyalások – mondta Oliver Solberg az Autosport.com oldalnak. – Még mindig van remény arra, hogy Rally1-es autóval versenyezzek, de jelenleg kissé nehéznek tűnik ez a projekt. Dolgozunk Rally2-es programon is, ami kapcsán a saját Volkswagenem és egy csapat is szóba jöhet.” 

A fiatal versenyző reagált azon pletykára, mely szerint a Monster támogatásával létrejön egy új csapat, ahol Ott Tanak lenne a csapattársa. 

“A Monsterrel valóban tárgyaltunk az M-Sporttal, de Ott Tanak nem volt jelen a tárgyalásokon. Jelenleg még bármi lehet ebből a projektből is.” 

Az M-Sportnál egyértelműen csak akkor lenne hely Solbergnek, ha fizetni tudna a versenyzési lehetőségért. 

Amennyiben nem sikerül egy Rally1-es autóba ülnie Oliver Solbergnek, akkor még mindig ott a Rally2-es és WRC2-es program lehetősége. 

“Nem zavarna, ha Rally2-es autóba kellene ülnöm. Még mindig nagyon fiatal vagyok, ezért ez nem zavarna. Inkább csinálok egy komoly programot Rally2-es autóval, mint egy fél programot a Rally1-es autóval.” 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss