2024. április 26. 18:56

KezdőlapWRCA WRC szezon idei legjobb pillanatai: Evans mélyponton 

A WRC szezon idei legjobb pillanatai: Evans mélyponton 

-

Az idei WRC szezon kezdete előtt az volt a legnagyobb kérdés, hogy ki győzheti le Elfyn Evanst, mert a walesi pilótát az első számú esélyesként tartották számon. 

Elfyn Evans 2020-ban igazolt a Toyotához és rögtön az első évben, valamint tavaly is csak Sébastien Ogier tudta legyőzni. Mivel a nyolcszoros világbajnok idén csak részmunkaidőben versenyzett a WRC-ben, szinte mindenki előre látta, ahogy Evans megszerzi első vb címét 2022-ben. 

Ez azonban nem történt meg, és messze elmaradt a várakozásoktól a walesi pilóta. 

A Monte-Carlo Rallyn tíz szakaszig Evans tudott leginkább lépést tartani az élen csatázó Sébastien Loebbel és Sébastien Ogier-val, a 11. Szakaszon azonban lecsúszott az útról és a Toyota GR Yaris Rally1-gyel éppen úgy állt meg egy szakadék szélén, hogy félig az alatta lévő szakasz fölé lógott. A walesi versenyző csatája itt ért véget a két világbajnokkal. 

Ezt követően a Svéd Rallyn ugyancsak jól állt Evans 14 szakaszig, azonban a szombati napzáró szakaszon a célba érve kicsúszott. Mivel a pályát még időveszteség nélkül teljesítette a nap végén a második helyen állt. A balszerencséje azonban már a vasárnapi első szakaszon folytatódott, ahol kicsúszott és ekkor már sok időt vesztve a 35. helyig zuhant vissza, majd az autó sérülései miatt a nap második szakaszán kiállni kényszerült. 

Két verseny után mindössze a Monte Power Stage szakaszán megszerzett négy pont szerepelt Evans neve mellett a bajnokságban.  

A kezdeti sokkból pedig később bár néhány versenyen fel tudott állni, négy alkalommal a második helyen zárt, azonban versenyt nem sikerült nyernie, ami hatalmas csalódás volt szurkolóinak és önmagának is. Mindezek után a bajnokság negyedik helyén zárta az évet, és csupán több Power Stage pontjainak köszönhetően nem előzte őt meg Takamoto Katsuta is.

Friss