back to top
2024. május 08. 06:29

KezdőlapWRCRovanpera és Halttunen vb címét Finnországban is díjazták 

Rovanpera és Halttunen vb címét Finnországban is díjazták 

-

Hétvégén tartották a Finn Motorsport Szövetség éves díjátadó gáláját, melyen Kalle Rovanpera és Jonne Halttunen elnyerte az Év Sportolója címet. 

Amellett, hogy az Autosport olvasói Kalle Rovanperát választották az év rally versenyzőjének, Finnországban is komoly díjat nyert a WRC legfiatalabb világbajnoka navigátorával, Jonne Halttunennel. 

A hétvégén tartották Finnországban a Finn Autósport Szövetség éves díjátadó gáláját, melyen a világbajnok páros nyerte az Év Sportolója címet. 

Azt követően, hogy az északi ország 20 év után tudott ismét világbajnokot adni a rallysportnak, talán ez nem is olyan meglepő. 

A rendezvényen Kalle Rovanpera nem tudott jelen lenni, mert még Japánban tartózkodik, a díjat Jonne Halttunen vette át, és tolmácsolta a 22 éves pilóta szavait. 

“Nagyon sokat jelent számunkra ez a díj – mondta Halttunen. – Visszagondolva az idei verseny szezonra, és hogy Finnország hosszú idő után tudott világbajnokot adni a rallysportnak, ez az elismerés csak hab a tortán. Ez a díj is azok közé tartozik, melyről Kalle és én is gyerekkorunk óta álmodoztunk. A vb címmel pedig Finnország ismét visszakerült a rallysport térképére. Kalle is köszöni ezt a díjat, és mindketten köszönjük a sok támogatást.” 

2022 navigátora Enni Malkönen lett, aki megnyerte a WRC3-as világbajnokságot Lauri Joona oldalán.

Fotó: Toyota Gazoo Racing

Friss