2024. április 26. 23:24

KezdőlapWRCÚj elnevezések jönnek a WRC-ben

Új elnevezések jönnek a WRC-ben

-

A Motorsport Világtanács döntött arról, hogy a WRC alacsonyabb rendű sorozatainak neve megváltozik. A módosítás célja, hogy a kategóriák helyzetét és célját tisztázzák.

A korábbi WRC2 Open és a WRC3 Open nevéből eltűnik az Open szó és 2023-ban már csak WRC2 és WRC3 a hivatalos elnevezésük. A két kategóriát eddig is így nevezték a szurkolók és a média is,  így a szövetség ebben az esetben logikusan lépett.

A WRC2 Junior Championship nevet FIA WRC2 Challenger-re keresztelték át. Itt azok a kevésbé tapasztalt versenyzők indulhatnak, akik korábban nem nyertek Rally2 kategóriában alacsonyabb szinteken, és nem nevezték őket a konstruktőri pontversenyben. Fontos változás, hogy az életkor ezentúl nem számít majd, eltörölték a korlátozást.

Az FIA WRC3 Junior neve FIA Junior WRC Championship lett, a WRC3 csapatbajnoki címét pedig törölték.

Az FIA WRC2 Masters Cup sikeres nyitószezonját követően, ahol 29 versenyző regisztrált a sorozatba, a kategória neve FIA Masters Cup lesz, amelybe az RC2/3/4/5 és R-GT kategóriák pilótái és navigátorai is beletartoznak.Ebből fakadóan az R-GT Cup természetesen megszűnik.

Az ERC-t érintő döntés, hogy az FIA Junior ERC bajnokság hivatalos gumiszállítója a Hankook lesz.

WRC2
Fotó: Toksport WRT

Friss