2024. április 25. 03:31

KezdőlapWRCLatvala gyakrabban szeretné látni Ogier-t a csapatban 

Latvala gyakrabban szeretné látni Ogier-t a csapatban 

-

Jari-Matti Latvala, a Toyota Gazoo Racing csapatfőnöke szeretné, ha jövőre is egy fél szezont teljesítene Sébastien Ogier, továbbá, hogy versenyei között ne legyenek nagy szünetek. 

Sébastien Ogier idén hat versenyt teljesített a Toyota WRC csapatával, azonban amíg rajthoz állt a Montén, legközelebb már a másjusi portugál versenyen, majd Kenyában indult, a maradék három versenyre pedig csdak a szezon végén került sor. 

Jari-Matti Latvala szeretné, ha 2023-ban is legalább a szezon felén indulna Ogier, azonban azt is szeretné, hogy a versenyek jobban legyenek elosztva. 

“Amennyire én tudom, még nem derült ki Sébastien Ogier jövő évi programja – mondta a Toyota Gazoo Racing csapatvezetője a Dirtfishnek. – Szeretném, ha jövőre is teljesítene egy fél szezont, ami mellett még maradna ideje pihenni is. 2023-ban azonban jó lenne, ha a versenyei között nem lennének nagy szünetek, mert ebben az esetben sokkal nehezebb gyorsan megtalálni a jó tempót.” 

Az már biztos, hogy a Montén Ogier és Takamoto Katsuta is elindul, a későbbiekben azonban csak felváltva fognak versenyezni a harmadik Rally1-es Yaris-szal, a negyedik autót pedig szeretné bérbe adni a japán gyártó. 

“Mindenki tudja már, hogy hol lesz az első versenyem – mondta Sébastien Ogier. – A Mexikó Rallyt szintén nagyon szeretem, de a Közép-Európa Rally is érdekelne, mert közel van az otthonomhoz. Most még azonban nehéz megmondani, hogy hol is fogok versenyezni.” 

Azt könnyebb megmondani, hogy várhatóan hol nap fog indulni a nyolcszoros világbajnok, hiszen a havas svéd, valamint a gyors észt és finn pályákon mindig küzdött. 

Fotó: Toyota Gazoo Racing

Friss