2024. április 19. 09:30

KezdőlapERCPaddon 2023-ban akár Magyarországon is indulhat 

Paddon 2023-ban akár Magyarországon is indulhat 

-

Hayden Paddon idén három év eltelte után tért vissza Európai versenyekre, valamint a WRC2-be, ahol jövőre szeretett volna bajnoki címért harcolni. Ez a terv azonban meghíúsulni látszik, így könnyen lehet, hogy az Európa-bajnokságon áll rajthoz. 

Hayden Paddon idén Ázsia-Óceánia Rally (APRC) bajnok lett, mellette pedig harmadszor lett új-zélandi bajnok. Az új-zélandi versenyző azonban visszatért a WRC2 és néhány ERC futamra is, azzal a tervvel, hogy ismét megtalálva a jó tempót jövőre már WRC2-es bajnoki címért harcolhasson. 

Ez a terv azonban mopst meghiúsulni látszik, helyette inkább az Eb-n próbálna bajnoki címért harcolni. 

“Még tervezzük a 2023-as szezont – mondta Hayden Paddon a Dirtfishnek. – Az biztos, hogy Európában fogunk versenyezni, de sajnos a WRC2 költségei még úgy is többe kerültek idén, hogy csak néhány versenyen vettünk részt. Más nehézségek fellépése miatt is megnehezedett a WRC2-es program, és bár nem adtuk fel ezt a tervet, már más lehetőséget is mérlegelünk.” 

“Rendszeresen szeretnénk Európában versenyezni, és ott szeretnénk versenyképesek lenni. Azt idén megtanultuk, hogy ha csak épphogy van meg a költségvetés a WRC2-re, akkor gyorsan kifuthatsz a költségekből. Az idei WRC2-es versenyzés nagyjából 30%-kal került többe, mint ahogy terveztük. Mindez úgy, hogy nagyobb kár nem esett az autóban. Ezért a WRC2 mellett jelenleg néhány ERC futamban is gondolkodunk. Könnyen lehet, hogy egy teljes Eb szezont könnyebben összetudunk tenni, mint egy WRC2-es programot. “ 

Hayden Paddon így akár a magyar Eb futamon is indulhat.

Fotó: @World / Red Bull Content Pool

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss