2024. április 25. 07:27

KezdőlapWRCSordo csak 110%-os teljesítménnyel hajlandó folytatni 

Sordo csak 110%-os teljesítménnyel hajlandó folytatni 

-

Dani Sordo jövőre már negyven éves lesz, ezért idén szóba került visszavonulása is, azonban a Hyundai döntései ezt a tervet keresztülhúzták. 

Dani Sordo a nyár végén elárulta, hogy komolyan elgondolkozott karrierje folytatásán, miután jövőre már 40 éves lesz. A spanyol versenyző eredetileg a hazai versenyén mutatott formájától tette függővé visszavonulását, azonban később a Hyundainál olyan döntések születtek, amik elhalsztották, hogy Sordo a visszavonulásra gondoljon. 

“Az eredeti terv az volt, hogy Oliver Solberg folytatja 2023-ban a helyemen – mondta Sordo az AS spanyol lapnak. – A csapat azonban úgy döntött, hogy nem hosszabbítja meg Oliver szerződését.” 

Mostanra az is kiderült, hogy jövőre Thierry Neuville és Esapekka Lappi teljes szezont megy a WRC-ben, míg Dani Sordo és Craig Breen felváltva vezetheti a harmadik hibrid Hyundait. 

“Neuville és Lappi egyértelműen a legfontosabb versenyzők lesznek jövőre a csapatban. Azonban hiszem, hogy még én is képes leszek jó teljesítményt nyújtani és Breennel jól fogjuk egymást kiegészíteni. Eredetileg nyolc versenyre szólt a szerződésem, azonban mivel 14 helyett 13 verseny lesz a szezonban, elképzelhető, hogy hét versenyen indulok.” 

És akkor mi is van a visszavonulással? 

“Amíg 110%-os teljesítményt tudok nyújtani, addig folytatom a karrierem. Ha ez már nem fog menni, akkor én leszek az első, aki jelzem, hogy keressen valakit a csapat a helyemre. Nyilván a kor a teljesítményemen is látszik, de egyelőre jó formában érzem magam. A fiatal pilóták azonban jobban feltudnak készülni egy-egy versenyre, Kalle Rovanpera 22 évesen is már elképesztő teljesítményt képes nyújtani. Igyekszem a folytatásban is jó teljesítményt nyújtani, és amíg jó eredményekre vagyok képes, addig maradok. Ha 2023-ban ez már nem fog menni, akkor jelzem a csapatnak.” 

Fotó: Hyundai Motorsport

Friss