2024. április 25. 02:40

KezdőlapWRCA verseny, ahol napi 14 liter vizet kellett inniuk a versenyzőknek 

A verseny, ahol napi 14 liter vizet kellett inniuk a versenyzőknek 

-

1996-ra a WRC-nek már volt Európai, Afrikai, Észak – és Dél-Amerikai, valamint Óceániai versenye is, azonban ázsiai nem, erre az év harmadik futamáig, május közepéig kellett várni. 

Komoly mérföldkőnek számított az Indonéz Rally WRC naptárba kerülése, hiszen ezzel az utolsó még a vb által érintetlen földrészre is eljutott a sorozat. 

Az indonéz körülmények pedig alaposan próbára tették a versenyzőket, akiknek 95%-os páratartalom mellett, melegben kellett vezetniük. A körülmények elviselése csak napi 14 liter víz elfogyasztása után vált lehetővé. 

A csapadék pedig egyik pillanatról a másikra érkezett meg a szakaszokra sokszor, a murvás pályák pedig ennek köszönhetően sokszor iszapfürdővé váltak. 

A nem mindennapi kihívásokat tartogató versenyt végül csupán kétszer tették a WRC naptárba 1996-ban és 1997-ben. A győzelmet mindkét évben Carlo Sainz szerezte meg Forddal. 

Bár WRC futam nem volt már később, az Ázsia-Óceánia Bajnokságnak (APRC) folyamatosan része volt, és 2019 után jövőre ismét megrendezik az APRC Ázsia Kupájának harmadik versenyeként. 

Friss