2024. április 20. 11:55

KezdőlapERCÉrkeznek a Skoda Fabia RS Rally2-es autók -Erik Cais is váltott

Érkeznek a Skoda Fabia RS Rally2-es autók -Erik Cais is váltott

-

A Skoda elkezdte kiszállítani az új Fabia RS Rally2-es versenyautókat. A magyar Eurosol csapat mellett Erik Cais is váltott, a cseh a Ford Fiestát cserélte le, és 2023-ban a WRC2 címért száll harcba, de az ERC-ben is indul majd.

Az egykori downhill mountainbike versenyző, az elsők között volt aki megkapta a Skoda Motorsport régóta várt autóját, amelyről eddig jobbára csak információk érkeztek, de a kiszállítások csúsztak. A Fabia RS valószínűleg roppant meggyőző volt, mert Cais csapata az eddig Fordokat futtató Orsák Rally Sport is vásárolt egy autót. Cais a szezonnyitó Monte-Carlo Rallyn január 19 és 22 között már elindul első versenyén és zsúfolt szezont tervez.

A cseh fiatal terveiben Horvátország, Portugália, Szardínia, Finnország és Görögország, valamint a részben hazai versenynek számító Közép-Európa Rally szerepel. A hét verseny teljes WRC2 programot jelent.

Erik Cais, Skoda
foto: Orsák Rally Sport

Cais számára nem ismeretlen a WRC2, a 2021-es spanyolországi bemutatkozásán a Ford Fiesta Rally2-vel harmadik lett a kategóriában, 2022-ben pedig második lett a Montén, a WRC2 Junior értékelést pedig megnyerte.

Az elmúlt három szezonban a Fiestával versenyeztem és már elég tapasztalatom van a négykerékhajtású autókkal. Az új Skoda Fabia RS Rally2 lesz a kulcs a sikerhez” – mondta Cais. Az erősen marketingszagú kezdés alapján pedig akár azt is gondolhatjuk, hogy kapott némi árkedvezményt a Skodától… Nem is tévedünk sokat, még műszaki támogatás is érkezik.

Erik Cais, Skoda
foto: Orsák Rally Sport

„A Skoda Motorsport műszaki támogatása a rendelkezésünkre áll, és nagyon várom, hogy elkezdhessem az évet az új autóval. A cseh Autóklub és Csehország képviselői vagyunk, így szívesen vezetek cseh autót. Ráadásul a Közép-Európa Rally WRC-be kerülésének köszönhetően lehetőségünk lesz megmutatni magunkat a hazai szurkolók előtt is” – tette hozzá.

„Szeretnénk egy kétnapos tesztet a karácsonyi ünnepek előtt, hogy Erik megismerhesse az új Fabia RS Rally2-t. A szerelők ezután szétszedik az autót, hogy megtanulják, hogyan kell vele dolgozni, és tudják, hova kell nyúlni ha szükséges. Januárban újabb kétnapos tesztet tervezünk a Monte-Carlo Rally előtt” – mondta Jaroslav Orsák, a csapat vezetője.

Erik Cais, Skoda
foto: Skoda Motorsport

Cais a WRC2 mellett az ERC-ben is indul, a szezonnyitó Serras de Fafe Rallyn kezd, majd a tervek szerint a Rally Islas Canarias, a Rally Liepāja, a Rally di Roma Capitale és a Barum Czech Rally Zlín-en is indul. Mind a nyolc versenyen biztosan nem vesz majd részt, de a csapat azon dolgozik, hogy az öt versenyen felül is el tudjon indulni még egy vagy két futamon.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss