2024. március 29. 12:51

KezdőlapWRCRovanpera megnyugtatta Loeböt a FIA Díjátadó Gálán

Rovanpera megnyugtatta Loeböt a FIA Díjátadó Gálán

-

Péntek este Bolognában rendezték a FIA Díjátadó Gálát, melyen a szövetség minden bajnokságában érmet szerző versenyző megkapta díját. 

Kalle Rovanpera és Jonne Halttunen egy Toyota GR Yaris Rally1-gyel érkezett a vendégek elé. A 2022-es WRC bajnokpáros autójának a belsőégésű motorjának hangját mindenki megcsodálhatta. 

A díjak átvétele után Kalle Rovanpera mondta el elsőként gondolatait. 

“Hihetetlen érzés részese lenni ennek a gálának – mondta a WRC legfiatalabb világbajnoka. – Nagyon jó érzés a legfiatalabb világbajnoknak lenni, és nagyon jó érzés az is, hogy én lehetek a WRC hibrid korszakának első világbajnoka. A legnagyobb köszönet a navigátoromnak jár, egy jó navigátor nélkül nem lehet jó eredményt elérni a rallysportban.” 

Jonne Halttunen, aki a 2017-es Mecsek Rallyn még egy Porschéban navigált a historic Eb mezőnyében ennél rövidebb beszédet tartott. 

“2017-ben még amatőrként indultunk Kalléval, de azt hiszem mára profik lettünk.” – mondta Halttunen. 

Ezek után Sébastien Loeb fordult Kalle Rovanperához egy kérdéssel. 

“Kalle, több vb címet is szeretnél szerezni, vagy elég lesz egy is?” 

Kalle Rovanpera megnyugtatta a kilencszeres rally világbajnokot. 

“Hosszú évekbe telne, ha megpróbálnám elérni a világbajnoki címeid számát, de majd kiderül, hogy mit hoz a jövő. Szeretnék más motorsport szakágat is kipróbálni, ezért majd kiderül, hogy meddig folytatom a rallysportban. Egyelőre biztonságban van vb címeid száma.” 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss