2024. április 25. 14:33

KezdőlapWRCRovanpera: Eddig is izgalmasnak ígérkezett 2023, de így még inkább 

Rovanpera: Eddig is izgalmasnak ígérkezett 2023, de így még inkább 

-

Kalle Rovanpera már mielőtt kiderült volna Ott Tanak M-Sporthoz szerződése is úgy gondolta, hogy szoros lesz a küzdelem a 2023-as vb címért. 

A finn toyotás már korábban elmondta, hogy szoros küzdelemre számít a Hyundai versenyzőivel a 2023-as vb címért, azzal pedig, hogy Ott Tanak az M-Sport versenyzője lesz, már a fordos csapattal is kell számolnia. 

“Jó látni, hogy az M-Sport szerződtetni tudta Ott Tanakot, mert így már minden csapatnak van vb címre esélyes pilótája – mondta Kalle Rovanpera. – Így azonban a következő szezon még nagyobb küzdelmet hozhat, még inkább a gázpedálra kell majd lépnünk és következetes versenyzést kell bemutatnunk. A következő szezonban jóval közelebb lesz hozzánk a Hyundai is, mint 2022-ben.” 

Az idei szezonban már az első hét versenyen szerzett öt győzelmével komoly előnyre tett szert Kalle Rovanpera, amit később már be tudott osztani. Idén az M-Sport csak a Monte-Carlo Rallyn tudott igazán versenyképes lenni Sébastien Loeb révén, míg a Hyundai a kezdeti nagy hátrányt csak a Szardínia Rallyra tudta ledolgozni. 

Friss