2024. április 16. 21:45

KezdőlapWRCA WRC legszorosabb versenye 

A WRC legszorosabb versenye 

-

A WRC ötven éves történetének legszorosabb befutójának lettek tanúi, akik kilátogattak a 2011-es Jordán Rally utolsó szakaszára. 

A WRC 2011-es szezonjának negyedik versenyét Jordániában rendezték, ahol a teljes első napot törölni kellett , miután a versenyfelszereléseket nem sikerült időben eljuttatni a rendezvényre. 

A Jordán Rally így 14 szakaszból állt végül, melyek hossza 260 km volt. Az utolsó szakasz előtt Jari-Matti Latvala vette át a vezetést Sébastien Ogier-tól, előnye azonban csak 5 tizedmásodperc volt a 10.5 km-es Power Stage előtt. 

A záró szakasz célja éppen egy jobb kanyar előtt volt, azonban a kanyart csak erős fékezés után lehetett bevenni.  

Sébastien Ogier észrevette, hogy a kanyarban van egy levágható rész, amiben nem sérül az autó, ennek köszönhetően, azonban kevésbé kell fékeznie. 

Végül ez az észrevétel eredményezte, hogy Ogier 2 tizedmásodperc előnnyel nyerni tudott, így a WRC történelmének legszorosabb befutója alakult ki. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss