2024. április 25. 00:31

KezdőlapWRCMegvan Loubet új navigátora

Megvan Loubet új navigátora

-

Pierre-Louis Loubet új navigátort keresett a 2023-as évre, miután Vincent Landais jövőre Sébastien Ogier-val fog versenyezni. A fordos versenyző választása végül Nicolas Gilsoulra esett, akivel már túl is vannak az első versenyen. 

Pierre-Louis Loubet jövőre Nicolas Gilsoullal fog versenyezni, akivel nagyszerű munkát tudtak végezni a Rallye National Hivernal du Dévoluy francia versenyen. A páros bár végül kiesett a Rally2-es Ford kardántengelytörése miatt, nem az eredmény volt a fontos ezen a versenyen számukra. 

“Amikor megtudtam, hogy Vincent Landais Japánban már Sébastien Ogier-vel fog versenyezni, azonnal tudtam, hogy ki lesz a következő naivátorom – mondta Loubet a Dirtfishnek. – Már a japán verseny előtt megkerestem Nicolas Gilsoult, egyértelműen vele szerettem volna versenyezni a jövőben. Szerintem Nicolas egy nagyszerű navigátor, aki Thierry Neuville mellett már bizonyította, hogy milyen jól navigál egy topkategóriás autóban is. Jelenleg francia nyelven nem mindenkinek van megfelelő tapasztalata, ezért is tűnt Nicolas a legjobb választásnak.” 

Már az első közös verseny is jól sikerült a párosnak. 

“Minden jól alakult a francia versenyen. Már az első méterektől jó volt az összhang, és nagyszerű ütemben mondta az információkat Nicolas. Azonnal ráérzett, hogy mit hogy szeretnék hallani, így nagyszerű volt a közös munka.” 

Nicolas Gilsoul szerint is minden jól alakult az első közös versenyen. 

“Fontos volt, hogy minél előbb induljunk együtt egy versenyen, mert szerettem volna minélk előbb megismerni Pierre-Louis módszereit. Fontos volt az is, hogy egy táli versenyen induljunk, mert Pierre-Louis-nak nincs túl nagy tapasztalata ilyen versenyről, számomra pedig nagyon fontos volt, hogy elkezdődjön a felkészülés a Montéra. A Monte mindig hatalmas kihívás, mert nagyon változatos, sok függ a jó gumiválasztástól és fontosak a jégkémek információi is. A korai kiesés ellenére is nagyon hasznos volt a francia verseny.” 

Friss