2024. április 25. 13:20

KezdőlapWRCNehéz lehet Loeb indulása a Montén

Nehéz lehet Loeb indulása a Montén

-

Az M-Sport csapatfőnöke elárulta, hogy nem biztos Sébastien Loeb Monte-Carlo Rallyn való indulása, holott ezt sokan biztosnak tartották. 

Az M-Sport már megnevezte 2023-as elsőszámú pilótáját, Ott Tanakot, azonban sokan biztosra vették, hogy Sébastien Loeb is folytatja részmunkaidős karrierjét a fordos csapattal. 

A kilencszeres rally világbajnok idén versenyzett először az M-Sporttal és a Montén megszerezte karrierje 80., valamint a Montén aratott nyolcadik győzelmét. 

Richard Millener, az M-Sport csapatfőnöke elárulta, szeretnék, ha Loeb 2023-ban is a csapatban maradna, azonban csak akkor, ha ezzel nem nő meg túlságosan az anyagi ráfordítás mértéke. 

“Szeretnénk, ha jövőre is vezetné Sébastien Loeb a Ford Pumát, azonban nem biztos, hogy ezt sikerül összehozni a Monte-Carlo Rallyra – mondta Millener a Motorsport.com oldalnak. – Nem adjuk fel ezt a tervet, továbbra is dolgozunk rajta. Jelenleg minden erőnket Ott Tanakra fordítjuk, és ebből nem engedünk. Nagyon jó lenne, ha két élversenyzőnk is lenne, de ez komoly anyagi ráfordítással is járna. Szeretnénk, ha Loeb a csapatban maradna, de meg kell találnunk annak a megoldását, hogy ez ne járjon túl nagy költséggel.” 

Loeb mellett azonban az M-Sport szeretné, ha Pierre-Louis Loubet is a csapatban maradna, miután idén Szardínián és Görögországban is negyedik lett, valamint az Acropolis Rallyn megszerezte első szakaszgyőzelmeit és vezetett is. 

“Örülnénk, ha velünk folytatná Pierre-Louis Loubet is, az biztos, hogy versenyezni fog, de még nem dőlt el programja.” 

A napokban megkezdődik Gus Greensmith-el is a tárgyalás a 2023-as évről. 

Friss