2024. március 28. 22:28

KezdőlapWRCMoncet: A Szafari Rally volt a fordulópont 

Moncet: A Szafari Rally volt a fordulópont 

-

Julien Moncet szerint a katasztrofália Szafari Rally volt a Hyundai számára a fordulópont a 2022-es Rally Világbajnokságon. 

A Hyundai minden versenyzője szuperrallyra kényszerült a Szafari Rallyn, ahol Thierry Neuville az ötödik helyen zárt több mint 10 perc hátránnyal. 

Ez a verseny egyértelműen csalódás volt a csapat számára azt követően, hogy az előző versenyen, Szardínián Ott Tanak megszerezte a Hyundai első 2022-es győzelmét. 

“A Szafari Rally felébresztette a csapatot – mondta Julien Moncet, a Hyundai Motorsport csapatigazgató-helyettese a WRC hivatalos oldalának. – Miután Olaszországban nyertünk jobbnak tűntek a dolgok, de aztán Kenya valódi katasztrófa volt. A csapat azonban nagyon jól reagált a történtekre. A munka addig is kemyénen folyt, de Kenyában alaktrész ellátási problémáink voltak, ezen a versenyen pedig kijöttek a megbízhatósági gondok. Kenya után azonban összefogtunk, jobban alakult a megbízhatóság is, és az eredmények is jöttek.” 

Moncet mindig hitt abban, hogy a rossz első félév után a második félév jobban fog alakulni. 

“A szezon előtt nem tudtuk, hogy az új autók miként fognak működni. Nem tudtuk, hogy lassabbak vagy gyorsabbak leszünk-e a Rally1-es Hyundaijal a többeikhez képest. Svédországban azonban már láttuk, hogy képesek leszünk idővel a jobb teljesítményre, csak az volt a kérdés, hogy mikor következik ez be.” 

Fotó: Hyundai Motorsport

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss