2024. április 20. 14:28

KezdőlapWRCTanak inkább pihen, mint sem tesztel 

Tanak inkább pihen, mint sem tesztel 

-

Ott Tanak szeretné pihenéssel tölteni a decembert, hogy kellőképpen feltudjon töltődni a 2023-as, várhatóan nagy bajnoki küzdelemre. 

Néhány versenyző már decemberben megkezdte a felkészülést a 2023-as WRC szezonra és a Monte-Carlo Rallyra, azonban Ott Tanak úgy érzi, pihenni most ugyanolyan értékes, mint dolgozni. 

“Hosszú és stresszes év volt a 2022-es – mondta Ott Tanak a Dirtfishnek. – Nagyon-nagyon nehéz szezon volt, ezért most örülök, hogy itthon lehetek és jól érezzem magam a családdal. Mindenki számára fontos, hogy legyen ideje feltöltődni, hogy aztán január elsején felébre újult erővel álljon neki a munkának. Ez ugyanolyan fontos dolog, mint néhány napos tesztelés a Montéra.” 

A 2019-es világbajnok jövőre is kemény szezonra számít. 

“Tisztában vagyok vele, hogy jövőre is kemény év lesz, sok kihívással. Tudom, hogy az M-Sport minden tagja támogatni fog a küzdelmek során. Nagyon kemény szezon lesz, de már nagyon várom.” 

Jövőre várhatóan mindhárom Rally1-es gyártó harcban lesz az egyéni és gyártók vb címéért, az M-Sport ebben a küzdelemben elsősorban Tanakra, a Hyundai Thierry Neuville-re, míg a Toyota a címvédő Kalle Rovanperára számíthat. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss