2023. február 06. 13:07
KezdőlapWRCGilsoul: Hiányzott már a WRC 

Gilsoul: Hiányzott már a WRC 

-

Nicolas Gilsoul 2020 végén köszönt el a Rally Világbajnokságtól, amikor Thierry Neuville úgy döntött, hogy Martijn Wydaeghével folytatja karrierjét. A belga navigátor jövőre Pierre-Louis Loubet mellé ül be. 

2020 végén nagy port kavart, amikor Thierry Neuville 10 év közös versenyzés után úgy döntött, hogy navigátort vált és Nicolas Gilsoul helyett Martijn Wydaeghével folytatja. 

- Hirdetés -

Gilsoul 2021-ben csak egy Sanremo Rallyn navigált Paul-Antoine Santoni mellett, majd idén Gino Bux mellé ült be a Belga Rally Bajnokságban. 

Miután Pierre-Louis Loubet addigi navigátora, Vincent Landais a Japán Rally előtt igent mondott Sébastien Ogier felkérésének, Loubet megkereste Gilsoult, akivel már rajthoz is álltak egy francia versenyen, jövőre pedig együtt folytatják a WRC-ben. 

Az M-Sport ugyan csak Ott Tanakot jelentette be eddig jövő évi versenyzőjeként, de jó esély van arra is, hogy Loubet is marad a csapatban. 

Gilsoulnak már hiányzott a WRC. 

“Már vágytam a legfelső szinten való versenyzésre – mondta a belga navigátor a francia AutoHebdo magazinnak. – A francia versenyen való indulás tökéletes volt ahhoz, hogy Pierre-Louis-val elkezdődjön a közös munka. Nyilván idő kell még a teljes összhanghoz, de jól sikerült a kezdés.” 

Pierre-Louis Loubet szerint is jól alakult az első közös munka annak ellenére, hogy végül nem sikerült célba érni a Rally2-es Forddal. 

“Nicolas azonnal elkapta a fonalat – mondta Loubet. – Kicsit tartottam az első közös munkától, hogy mindent érteni fogok-e, de nem volt probléma. Eddig is tudtam, hogy Nicolas egy kiváló navigátor, ez pedig csak megerősítésre került most. Ha sikerül indulni a Monte-Carlo Rallyn, akkor ott már nem lesznek kétségeim.” 

Friss