2024. április 19. 08:23

KezdőlapWRCLefokozta az M-Sport Adriem Formaux-t

Lefokozta az M-Sport Adriem Formaux-t

-

Az M-Sport Ford kétautós WRC2-es csapatot indít 2023-ban, a korábbi élversenyző, Adrien Fourmaux mellett Grégoire Munster lesz a másik pilóta.

Adrien Fourmaux ismét az FIA Rally Világbajnokság második vonalában találja magát, miután szerencsétlen 2022-es szezonja volt a Puma Rally1-gyel. A kategória nem lesz új számára, hiszen 33 WRC2-szakaszgyőzelmet és hat WRC2-es dobogós helyet szerzett  2019 és 2021 között a Rally2-es Fiestával.

„Nagyon örülök, hogy zsinórban negyedik éve lehetek a csapat tagja, és alig várom, hogy a következő hónapban visszatérhessek Monte-Carlóba. Lehetőségünk van karácsony után a Fiesta Rally2-vel egy olyan eseményen versenyezni, amely tökéletes felkészülés lesz Monte-Carlóra” – mondta a francia versenyző. A verseny amit említett, a Janner Rally lesz, január 5-7 között Ausztriában.

Gregoire Munster újonc a csapatnál, még nem versenyzett Forddal, így neki többet kell tanulnia. Munster a Monte-Carlo Rallyn, január 19-22 között debütál majd a Fiestával. A 23 éves luxemburgi a WRC2-ben versenyzett ebben a szezonban, és megszerezte első győzelmét a szezonzáró Japán Rallyn egy Hyundai i20 N Rally2-val. Ez volt a harmadik éve a koreai márkával, a legnagyobb összesített sikere a 2020-as ERC harmadik hely volt.

Gregoire Munster, aki az egykori belga bajnok Bernard Munster fia, nemrégiben ellátogatott az M-Sport Dovenby Hall-i bázisára, hogy tesztelje az autót és megnézze a létesítményeket. Egyértelműen felvillanyozta, hogy egy olyan csapathoz csatlakozhat, amely ilyen jó hírnévvel rendelkezik a fiatal tehetségek gondozásában.

„A Dovenby Hall létesítményei és infrastruktúrája fantasztikus, a műhely és az új épület egészen lenyűgöző. A pályán is nagyon jó volt vezetni, különösen a jeges körülmények között. A jövő évi terv az, hogy sok versenyen részt veszek a Rally2-ben, felhasználva a korábbi tapasztalataimat, és először felfedezve néhány futamot. Alkalmazkodnom kell az autóhoz, és szeretnék jól teljesíteni, és jó eredményeket elérni” – mondta Munster.

foto: Janus Ree/Red Bull Content Pool
„Az M-Sport egy igazi tehetséggyár. Ha megnézzük Evanst, Tänakot és Neuville-t, mindannyian az M-Sporttól indultak. Szerintem ez a legjobb hely a versenyzői fejlődéshez, a csapattal jó együtt dolgozni, az autó pedig erős. Jó szezon áll előttünk, így a hangsúly azon lesz, hogy maximalizáljam a csapattal végzett munkámat, hogy tapasztalatot szerezzek és fejlődjek versenyzőként” – tette hozzá az újonc.

A jövő évi WRC2-es bajnoki címért folyó csata kiélezettnek ígérkezik, mivel több sztár is elkötelezte magát a kategória mellett. Oliver Solberg egy Skoda Fabia RS Rally2-vel indul, ahogy a cseh Erik Cais is, a következő hetekben pedig más csapatok bejelentései is várhatók.

Fourmaux
foto: Red Bull Content Pool/Jaanus Ree

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss