2024. április 23. 13:38

KezdőlapWRCDelecour hoppon maradt, pedig már megvolt a pénz a Montéra

Delecour hoppon maradt, pedig már megvolt a pénz a Montéra

-

Francois Delecour összegyűjtötte a szükséges költségvetést, hogy egy Rally1-es Ford Pumával induljon a 2023-as Monte Carlo Rallyn. Az autó dizájnjának terve is elkészült, a francia legenda azonban mégsem lesz ott a csúcskategóriában.

60 éves, de még mindig elképesztő formában van. Egy gramm súlyfelesleg sincs rajta, és ugyanolyan elánnal kergeti végig  a pályákon a jelenleg használt 911-es Porschét, mint 1994-ben a Monte-Caro Rallyn a Ford Escort Cosworth-t.

Francois Delecour nem tud leállni.

Azok után, hogy hat alkalommal is a dobogón fejezte be a Montét, a fejébe vette, hogy 2023-ban újra megpróbálja egy topkategóriás rallyautóval. 2012-ben egy Fiesta WRC-vel hatodik lett a versenyen, többek közt Ott Tanakot is megelőzte, és ezt a teljesítményt szerette volna megismételni.

A projekthez összegyűlt a szükséges büdzsé, a Puma sárga dizájnja is elkészült, de a francia legenda most kapta a rossz hírt, hogy nincs elérhető autó a januári versenyre. A csalódottságuk határtalan, de így is tovább dolgoznak, hogy a lehető legjobb technikával ott tudjanak lenni a rajtnál. Ez minden bizonnyal egy Rally2-es autó lesz, amivel nem marad esély arra, hogy az élmezőnnyel csatázzanak.

2022-ben Delecour és navigátora Guigonnet Jean-Rodolphe egy Alpine A110-zel versenyzett a Montén. Összetettben a 25., az RGT osztályban a 3. helyen értek célba.

Francois Delecour
foto: Francois Delecour

Delecour számára a Monte emlékekkel teli legendás rally, de az 1993-as nagy csata Auriollal, amikor csak 15 másodperc különbséggel lett második ugyanúgy szép emlék marad, mint az 1994-es győzelem, ahol több mint egy perccel verte meg Juha Kankkunent.

Delecour Monte
foto: Francois Delecour/WRC

 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss