2024. április 25. 18:38

KezdőlapWRCDelecour Skoda Fabia RS Rally2-vel indul a Montén

Delecour Skoda Fabia RS Rally2-vel indul a Montén

-

Reggel még arról írtunk, hogy Francois Delecour nem tud elindulni a Monte-Carlo Rallyn egy Ford Pumával, hiába gyűjtötte össze a költségvetést. A megoldás máris megvan, egy kategóriával lejjebb, de ütőképes autóval áll rajthoz a rally-legenda.

A SKoda Fabia RS Rally2-re esett Delecour választása, így egyre komolyabb új Fabia flotta lesz ott a szezonnyitón.

A navigátor Sabrina de Castelli lesz, akivel eddig tíz alaklommal indult együtt a négyszeres WRC futamgyőztes, és egyik sikerét épp a Montén érte el 1994-ben.

A duó háromnapos tesztel készül az eseményre, az autót pedig a Toksport WRT adja majd.

Fabia, Skoda, Toksport
foto: Toksport WRT

Érdekes módon Delecournak frisebb tapasztalata van a Rally1-es autóval mint a Rally2-vel. Márciusban egy PR eseményen vezette a Hyundai i20 Rally1-et, mígy Rally2-es versenyautóval hat évvel ezelőtt indult utoljára. A Rallye du Chablais-n egy Citroen DS3 R5-tel állt rajthoz, a navigátor pedig akkor is Sabrina de Castelli volt.

Az, hogy Delecour ennyire kiemelt figyelmet fordít a Montéra nem véletlen. A WRC győzelmen kívül is voltak emlékezetes versenyei. 2011-ben egy Peugeot 207 S2000-ben versenyzett amikor leesett a hó, és tökéletesen választott gumit. 1996-ban pedig egy Peugeot 306 Maxival szerzett második helyet, amikor A8-as autókat vert meg.

Természetesen emlékezetes az 1991-ben elért második helye is, amikor – fiatal versenyzőként – az utolsó előtti szakaszig az élen állt, mielőtt megrongálta Ford Sierra RS Cosworth hátsó felfüggesztését, és meg kellett elégednie a harmadik hellyel.

Friss