2024. március 28. 13:06

KezdőlapWRCA 10 legnagyobb mentés a 2022-es WRC szezonból

A 10 legnagyobb mentés a 2022-es WRC szezonból

-

A rally világbajnokság honlapja összegyűjtötte az idei év tíz legmelegebb pillanatát.

Ott Tanak belgiumi mentésével és Craig Breen horvátországi pillanataival indul az összeállítás. Takamoto Katsuta Japánban tette majdnem tetőre a Yarist, ami szintén nem maradhatott ki a válogatásból.

Sebastien Ogier még a szezonnyitón rajzolta körbe a szakadék szélét a Toyotával, Gus Greensmith pedig Horvátországban hibázott nagyon furcsa módon.

Azt, hogy Kalle Rovanpera mennyire a határon autózott 2022-ben az is bizonyítja, hogy két momentumal is bekerült az összeállításba. Az ötödik legkomolyabb mentés lett az, amikor Szardínián nyírta meg a bokrokat a Yaris hátuljával.

Adrien Fourmax az árkot járta meg Belguimban a Pumával, Esapekka Lappi pedig az athéni olimpiai stadionban hibázott, de megúszta, nem úgy, mint Andreas Mikkelsen.

Az összeállítás készítői a Neuville új-zélandi kalandját és Rovanpera kenyai szuperspeciálos mutaványát tartották érdemesnek a legnagyobb mentés címére. A belga belső kameráján érdemes figyelni, hogy a navigátor és a pilóta is rezzenéstelen arccal várja a történéseket, Rovanpera pedig vigyorogva mesélte a történetüket a gyorsasági végén.

Hogy melyik lett a legnagyobb mentés a készítők szerint, a videó végén kiderül.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss