2024. március 29. 10:38

KezdőlapHírekWRC karácsonyra? - az M-Sportnál még van pár eladó darab

WRC karácsonyra? – az M-Sportnál még van pár eladó darab

-

Az nem meglepetés, ha egy üzlet kifogy az árukból karácsony előtt, de az már meglepő, hogy az M-Sport is majdnem minden rallyautóját is eladta az év végére. Néhány érdekes darab azért még kapható, köztük WRC-k is.

Összesen 13 autót kínált az M-Sport a rally kategóriában, és az utóbbi hetekben ebből még eladott párat, így a karácsonyi kínálat már csak öt darabos.

A listában három WRC is szerepel. A legidősebb egy Ford Focus WRC, a 2007-es autóval Luis Perez Companc versenyzett, majd Khalid Al-Qassimi indult néhány vb futamon. A Focus technikája gyakorlatilag új, minden fontos elemét felújította az M-Sport.

Focus WRC
foto: M-Sport

Csak egy évvel fitalabb, de nagyságrendekkel híresebb az a 2008-as autó, ami kétségtelenül a WRC gyűjtők szűk csoportjának álma. A 2008-as PX08 AXB alvázszámú autó három WRC győzelemet szerzett, köztük a FORD 75. első helyezését. Jari-Matti Latvala és Miko Hirvonen ért el sikereket az autóval, amit természetesen szintén tökéletesen felújítva ad át az M-Sport a vevőnek. A vételárról itt sem beszélnek, de az autó történetét nézve furcsa, hogy még nem kelt el.

Ford Focus WRC 2008
foto: M-Sport

230.000 font az ára a kínálat harmadik különleges darabjának. A 2012 szeptemberében épült Fiesta WRC-t a Yazeed Racing megrendelésére készítették. 2015-ig Yazeed Al-Rajhi versenyzett vele, de mindössze 48 rallyn indult az autó. Utoljára 2019-ben állt rajthoz egy olasz páros a Fiestával, amit murvás szettel kínál az M-Sport, de igény esetén az aszfaltos futóművet is adják a kocsihoz.

Fiesta WRC
foto: M-Sport

Kisebb karácsonyi költségvetéssel R5-ös autót is kínál az M-Sport. A 265-ös alvázszámú, tehát az utolsók közül való Fiesta R5 „mindössze” 140.000 fontba kerül. Az autó eddig csak 26 versenyen állt rajthoz, előbb egy belga páros ment vele, majd egy brit duóhoz került.

A kínálat legolcsóbbja szinte új. Négy versenyen vett csak részt az a 2019-ben épült Ford Ford Fiesta R2T19 amit az M-Sport lengyelországi részlege készített. A murvás futóművel kínált Fiesta 68.000 fontba kerül.

A tejes kínálat itt elérhető.

Ford Fiesta R2T
foto: M-Sport

 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss