2024. április 26. 09:36

KezdőlapWRCIsmét Makai Gergelyé lehet az év WRC fotója - szavazzunk!

Ismét Makai Gergelyé lehet az év WRC fotója – szavazzunk!

-

A WRC hivatalos oldala most is keresi az év legjobb fotóját. A jelöltek közt most is ott van Makai Gergely képe is! A magyar fotós 2016-ban már megnyerte az év fotója díjat egy Szardínián készült fotójával.

Tíz remek fotós tíz csodálatos fotója került a 2022-es válogatásba, és el kell ismerni, hogy a képeket végignézve még az is WRC rajongó lesz aki eddig nem követte a sportágat.

A kiváló magyar fotós Makai Gregely a Japán Rallyn készítette azt a képet amelyre szavazhatunk. A neveztes Isegami alagútban készült fotóról nekünk is elárult pár részletet.

„A kép különlegessége az volt, hogy ilyen hosszú zárt alagútban még soha nem ment a WRC. Veszélyes része volt a versenynek, ahol Kajto össze is törte az autóját a kijáratnál. A következő körben emiatt nem is versenytempóban mentek át az alagúton a párosok. Emiatt ez a szakasz jövőre jó eséllyel nem lesz az útvonalon, így megismételhetetlen ez a fotó.”

„A pályabjáráson már eldöntöttem, hogy mindenképp megörökítem ezt a részt. A veszélyessége miatt az alagút bejáratnál akartam fotózni, de amikor jött az információ, hogy a fotocella a bejárathoz került, akkor rögtön tudtam, hogy át kell mennem a túloldalra. Mivel nem volt ekkor már mért rész, tudtam, hogy a stgae mód kikapcsolása után elalszanak az autók fényszórói, és csak a sziluettjük látszik majd a fotón” – mondta Makai Gergely.

Japán Rally
foto: Makai Gergely

Makai Gergely a szokásos youtube beszámolójában is mesélt erről a pontról. (3:30-tól)

Friss