2024. április 20. 02:41

KezdőlapWRCTíz Rally1-es autó indul a Montén, köztük három Ford Puma

Tíz Rally1-es autó indul a Montén, köztük három Ford Puma

-

Betelt a 2023-as Monte-Carlo Rally nevezési listája, a tíz Rally1-es autó közt három Ford Pumát nevez az M-Sport.

A Monte Carlo Rally szervezői megerősítették, hogy a maximális 75 nevezés érkezett be a 2023-as szezonnyitóra és a lista 10 Rally1-es autót tartalmaz, köztük három Pumát.

A nemrég bejelentett Ott Tanak és Pierre-Louis Loubet mellett a harmadik versenyzőjük kilétét egyelőre nem hozta nyilvánosságra az M-Sport. Úgy tűnik, hogy a kilencszeres világbajnok Sebastien Loeb valószínűleg nem fogja megvédeni 2022-es monte-carlói győzelmét. A csapat vezetője, Richard Millener a múlt héten elismerte, hogy „nehéz” lesz megállapodást kötni Monte Carlóra, de megismételte, hogy Loeböt mindenképp szeretnék indítani.

Az akadály a Dakar Rally, amelyen ott lesz a francia és ha nem esik ki, akkor január 15-én, vasárnap ér véget a versenye Szaúd-Arábiában. A Monte-Carlo Rally viszont január 17-én, kedden kezdődik.

Loeb
Fotó: M-Sport

„Nyilván szeretnénk, hogy Seb az autóban üljön, de azt hiszem, ez nehéz lesz Monte Carlo Rallyra, ám nem hagyjuk abba a próbálkozást” – mondta Millener. „Jelen pillanatban minden erőforrásunkat Ottra kell fordítanunk, és ebben reálisnak kell lennünk.”

Millener azt is elmondta, hogy a finanszírozáson is múlik, hiszen az élversenyzők sokba kerülnek.

A hivatalos honlapján korábban Loeb megerősítette, hogy a Dakar Rallye után még nem biztosak a tervei. „Még egy kihívás van, és nem utolsó az utamon: a Dakar! Az egész BRX/Prodrive csapattal és Fabiannal komoly ambíciókkal megyünk oda. És ami a „Dakar után”-t illeti, ha valakinek több infója van nálam, akkor érdekel” – írta a világbajnok.

Sajtóhírek szerint az M-Sport a múlt héten tárgyalt Gus Greensmith-szel, hogy negyedik évüket is együtt töltsék e. Ugyanakkor Grensmith-t egy Toyota szerződéssel kapcsolatban is emlegetik, mert japánok készek arra, hogy a következő szezonban bérbe adják negyedik autójukat, amely Takamoto Katsuta előléptetését követően a szezon felében szabad lesz. Katsuta a csapat negyedik autóját vezeti majd ott ahol Ogier versenyez, de jövőre akár hat hétvégére is átveheti a harmadik autót a franciától.

Ha Loeb vagy Greensmith nem köt szerződést az M-Sporttal Monte Carlóra, a harmadik autót egy ügyfél versenyző is vezetheti. 2022-ben Jourdan Serderidis Kenyában, Görögországban és Spanyolországban, míg Lorenzo Bertelli Új-Zélandon versenyzett a Pumával.

Foto: Janus Ree/ Red Bull Content Pool

 

 

 

 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss