2024. április 25. 09:03

KezdőlapWRCHivatalos: szakított Greensmith és az M-Sport

Hivatalos: szakított Greensmith és az M-Sport

-

Az M-Sport bejelentése megerősítette, hogy a csapat nem tud megállapodni Gus Greensmith-tel és útjaik 2023-ban elválnak egymástól.

Ezzel véget ért a hosszú távú együttműködés, amelynek során Greensmith felkapaszkodott a ranglétrán, hogy elérje a rally legmagasabb szintjét. A most 25 éves brit felnőtt karrierjét 2014-ben egy Ford Fiesta R1 volánjánál kezdte, mielőtt a Fiesta R2T-re váltott volna a Drive DMACK Cup-kampány keretében. 2017-ben már az M-Sport egyik R5-ös specifikációjú Fiestájában találta magát. Greensmith a 2019-es szezonban vezette először a Fiesta WRC-t a Portugál Rallyn, majd Finnországban Elfyn Evans-t helyettesítette. Harmadszorra célba is ért, a két balesettel végződött verseny után a Német Rallyn már kilencedik lett.

Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Greensmith 2020-ban ugyanazzal az autóval hat versenyt ment, 2021-ben pedig mind a 12 rallyn elindult. Pályafutása legjobb eredményét, összesítésben a negyedik helyet érte el a Safari Rallyn. Az idei bajnokságban a 10. helyen végzett a Pumával, és a szezonnyitó Monte-Carlo Rallyn megszerezte első szakaszgyőzelmét is.

Greensmith még nem árulta el idei terveit. A wrc.com úgy tudja ott lesz néhány futamon, a Ditrfish pedig egyre többször írja le, hogy a Toyotával tárgyal a brit versenyző.

Az M-Sport elegánsan búcsúzott Greensmithtől, egy rövid videóval köszöntek el tőle, de nem véglegesen, hanem csak erre a szezonra.

Friss