2024. április 19. 18:28

KezdőlapWRCSerderidis kevesebb versenyen indul a WRC-ben, támogatva Munstert

Serderidis kevesebb versenyen indul a WRC-ben, támogatva Munstert

-

Jourdan Serderidis eredetileg kilenc WRC futamon indult volna a 2023-as Rally Világbajnokságon a Ford Pumával, azonban ezt a számot a felére csökkentette, hogy támogassa Grégoire Munstert. 

Az informatikai cég tulajdonos görög Jourdan Serderidis az egyetlen olyan versenyző, aki saját hibrid Rally1-es autóval rendelkezik. A Belgiumban éló üzletember idén már versenyzett is három futamon az M-Sporttól vásárolt Pumával, jövőre pedig kilenc verseny volt a célja. 

Azonban szerette volna támogatni a luxemburgi-belga Grégoire Munstert is Serderidis, aki úgy döntött, hogy jövőre az M-Sport WRC2-es programját választja, holott folytathatta volna a Hyundai Rally2-es autójával is a versenyzést. 

Végül Serderidis jövőre csak négy versenyen indul a Rally1-es autóval, és év végén pár versenyre lehetősége lesz Munsternek is az autóba ülni. 

Munster a Japán Rallyn megszerezte első WRC2-es futamgyőzelmét. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss