2024. április 25. 04:24

KezdőlapWRCAz ember, akinek Ogier a Monte sikereit köszönheti 

Az ember, akinek Ogier a Monte sikereit köszönheti 

-

Sébastien Ogier jelenleg nyolc győzelemnél tart a Monte-Carlo Rallyn, ehhez a sikerességhez pedig elengedhetetlen volt egy olyan jégkém, akit úgy hívnak: Simon Jean-Joseph. 

Simon Jean-Joseph nagyon jól tudja, hogy mi kell a sikerhez a WRC-ben, hiszen 1993-ban, majd 1999 és 2003 között 26 WRC futamon állt rajthoz, versenyzett a Ford gyári csapatában, majd a Subarunál és Peugeot-nál is mielőtt WRC karrierjét S1600-os Renault-ban fejezte volna be. Az 53 éves francia versenyző az 1999-es Sanremo Rallyn ért el legjobb abszolút eredményét, amikor hetedik lett. 

A 2008-as Ulster Rallyn azonban egy meghatározó találkozás történt, a Citroen azt szerette volna, ha Simon Jean-Joseph indul a versenyen a C2 R2 Max-szal, végül azonban a versenyen Sébastien Ogier ugrott be Jean-Joseph navigátor mellé.

A találkozó olyannyira meghatározó lett, hogy Simon Jean-Joseph vállalta a jégkém szerepét Ogier mellett a Monte-Carlo Rallykon, és együtt érték el a nyolc sikert, amivel a 2022-es versenyig a futam legeredményesebb pilótája volt Ogier, akkor azonban utolérte Sébastien Loeb. 

Friss