2024. március 29. 16:05

KezdőlapWRCFeljebb lép a WRC3 világbajnoka 

Feljebb lép a WRC3 világbajnoka 

-

Lauri Joona nyerte az idei WRC3-as Világbajnokságot Rally3-as Forddal, 2023-ban azonban már Rally2-es autóval indul. 

Lauri Joona idén öt WRC3-as versenyen indult Ford Fiesta Rally3-mal, és három győzelemmel, valamint két második helyezéssel megszerezte az év végi első helyet. 

A sikeres szezon után az évet pedig már egy Rally2-es Skoda tesztjével fejezte be, 2023-ban pedig ilyen autóval fogja karrierjét folytatni. 

“Nagyon örülök, hogy kipróbálhattam a Skodát – mondta a 26 éves pilóta. – Örülök, hogy jövőre egy ilyen versenyképes autóval tudom folytatni. 2023-ban a Finn Rally Bajnokságban állunk rajthoz, ami mellett még 3-4 külföldi futam a terv.” 

Joona vágya természetesen, hogy a WRC-ben folytassa a jövőben, de ehhez jóval nagyobb anyagi háttér kell. 

“Ha a Skodával szeretnénk indulni a WRC-ben, akkor az komoly anyagi terhet jelent. A Rally3-as autóval is drága volt a versenyzés, de egy Rally2-es autóhoz még több pénz kell. Jövőre egyértelműen a Rally2-es autóval való tapasztalatgyűjtés a cél, úgy tűnik, hogy a második versenyünkre már a legújabb Skoda is megérkezik, bár ennek nincs jelentősége, mert a tapasztalatszerzés lesz a priorítás.” 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss