2024. március 29. 11:57

KezdőlapWRCAz M-Sport nem harcol a gyártók vb címéért

Az M-Sport nem harcol a gyártók vb címéért

-

Az M-Sport csapatának a 2023-as WRC szezonban nem a gyártók, hanem az egyéni vb cím lesz a legfontosabb, szeretnék, ha Ott Tanak ismét világbajnok lenne. 

Jövőre az M-Sport elsőszámú versenyzője Ott Tanak lesz, míg a második Ford Pumát Pierre-Louis Loubet fogja vezetni. A fordos csapaa a harmadik autójával pedig Jourdan Serderidis vezet, a görög versenyző azonban csak négy futamon áll rajthoz, ezért a harmadik Pumával várhatóan mások is indulhatnak majd. 

A csapatfőnök Richard Millener legutóbbi interjúja során elárulta, hogy minden tétjüket Ott Tanakra teszik fel, az észt versenyzők igyekeznek majd vb címhez segíteni. 

“Miután kiderült, hogy Ott Tanak velünk folytatja, nagyon ugrott az emberek morális szintje a műhelyben – mondta Richard Millener a Motorsport.com oldalnak. – Ez a szerződés nagy kihívást is jelent, mindent annak fogunk szentelni, hogy Tanak világbajnok legyen. Nagy változtatásokra nincs szükség, de ügyelnünk kell arra, hogy a legkisebb részlet is a helyére kerüljön. A lehető legjobban kell felkészülnünk a versenyekre. Nem engedhetünk meg magunknak egyetlen hibát sem jövőre, minden versenyen jól kell szereplnünk.” 

Jövőre várhatóan három csapat versenyez majd az egyéni vb címért, az M-Sport Tanakkal, a Hyundai Thierry Neuville, a Toyota pedig Kalle Rovanpera révén. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss