2024. április 20. 11:25

KezdőlapWRCLappi: Sok dolgot hallottam Neuville-ről és nem csak jókat 

Lappi: Sok dolgot hallottam Neuville-ről és nem csak jókat 

-

Ott Tanak különösen idén tudott kevésbé kijönni Thierry Neuville-el, és Esapekka Lappi is sok dolgot hallott a belga versenyzőről, de mielőtt véleményt alkotna új csapattársáról, először inkább megismerné. 

Amikor 2020-ra Ott Tanak a Hyundaihoz igazolt már sok helyen jelent meg írás, hogy két dudás miként tud megférni egy csárdában, vagyis két vb címre törő versenyző egy csapatban. Az ellentét azonban egészen a 2022-es évig nem került nyilvánosságra, idén azonban több esetben (Ypres Rally, Acropolis Rally) is felszínre kerültek a nézeteltérések. 

A Hyundaitól távozó Ott Tanak év vége felé már azzal vádolta meg korábbi belga csapattársát, hogy beleszólt a Hyundai versenyző választásába a 2023-as évet illetően. 

Ott Tanak helyét jövőre Esapekka Lappi veszi át a koreai gyártónál, aki szintén hallott egy s mást Neuville-ről, de ő inkább előbb megismerné belga csapattársát, mintsem véleményt alkot róla. 

“A korábbi években nem volt köztünk szoros kapcsolat, mert nem voltam Thierry csapattársa – mondta Esapekka Lappi a Rallit.fi oldalnak. – Természetesen én is hallottam néhány dolgot róla, és nem csak jókat. Szerintem azonban előbb meg kell ismerni egy embert, mielőtt vélemény alakotnánk róla. Tehát előbb esélyt adok kettőnk jó kapcsolatának, aztán meglátjuk, hogy miként alakulnak a dolgok.” 

Lappi
Fotó: Toyota Gazoo Racing

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss