2024. március 29. 11:42

KezdőlapWRCLatvala szerint a hibrid korszak meg lesz hosszabbítva 

Latvala szerint a hibrid korszak meg lesz hosszabbítva 

-

A 2022-ben kezdődött hibrid korszak 2024 végéig lesz érvényben, azonban Jari-Matti Latvala, a Toyota Gazoo Racingt csapatfőnöke szerint ez az időszak meg lesz hosszabbítva. 

Az FIA folyamatosan tárgyal a WRC jövőjéről a gyártókkal, amit Jari-Matti Latvala is megerősített, azonban megállapodás egyelőre nem történt. 

“Az FIA-val és a WRC Promóterrel végig mentünk a WRC jövőjét érintő kérdéseken, azonban végleges megállapodásra még nem került sor – mondta a Toyota Gazoo Racing csapatfőnöke a Rallit.fi oldalnak. – Én arra számítok, hogy a jelenlegi szabályrendszer időszaka meg lesz hosszabbítva, és 2024 után is még több évig ezt a rendszert használjuk.” 

Latvala szerint a hidrogénhajtás megoldás lehet a jövőben, de ennek bevezetése még korai lenne 2025-ben. 

“A hidrogénhajtás nagyon érdekes dolog, ez megoldás lehet, de 2025-ben még nem látok rá esélyt. A legnagyobb problémát az jelenti, hogy ezzel a hajtással még nem lehet elég távolságot megtenni.” 

A Toyota csapatvezetője azonban nem szeretné, ha a jövőben elektromos autók jelennének meg. 

“A rallysportot hang nélkül nem lehet sportnak tekinteni. Ha az erdőben egy zümmögő autót kell figyelned, az nagyon nem jó. Sokkal inkább van helye ennek a pályaversenyzésben. A hangnak mindig jelen kell lennie ebben a sportban. Úgy tűnik, hogy a megoldás elfogadása még egy ideig el fog húzódni.” 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss