2024. április 25. 17:13

KezdőlapWRCHalttunen már tudja, hogy lehet megvédeni a vb címet 

Halttunen már tudja, hogy lehet megvédeni a vb címet 

-

Jonne Halttunen, Kalle Rovanpera navigátora annak ellenére, hogy idén vb címet szerzett, tudja, hogy fejlődniük kell a jövőben is, és azt is, hogy miként tudják megvédeni az elsőségüket. 

“Bármilyen eredményt is értél el, mindig van olyan terület, amiben további fejlődést lehet elérni – mondta Jonne Halttunen a Rallit.fi oldalnak. – Sohasem jelentheted ki, hogy tökéletes volt a munkád minden területe. Még világbajnokként is van amiben fejlődni tudunk mi is.” 

Idén hat versenyt nyert meg a Toyota finn párosa a 13-ból, aminek köszönhetően meg lett a vb cím. Halttunen azonban tudja azt is, hogy miként védheti meg a címet. 

“Folytatnunk kell az alázatos munkát. Minél több versenyt meg kell próbálni megnyerni, ezáltal pedig folyamatosan tudsz javulni. A jövőben is azzal a felfogással fogunk versenyezni, mint az elmúlt öt évben.”  

A 2023-as vb cím megszerzése azonban nagyon nehéz lesz. 

“A versenyzők sokat fejlődtek idén. A Hyundai erősebb, mint bármikor korábban, a Ford pedig mindent megad, hogy Ott Tanak világbajnok legyen. Valószínűleg minden korábbinál nagyobb csata lesz jövőre a vb címért. A siker kulcsa, hogy mindig meg kell próbálni a legjobbnak lenni, közben pedig kitalálni, hogy a többiek miben jobbak nálad. Idén vélhetően más versenyzők a mi gondolatainkat igyekeztek kitalálni.” 

Friss