2024. április 27. 05:37

KezdőlapWRCMarco Bulacia idén is a WRC2-ben áll rajthoz 

Marco Bulacia idén is a WRC2-ben áll rajthoz 

-

A bolíviai Marco Bulacia megerősítette, hogy 2023-ban is a Toksport WRT csapatában fog versenyezni, ahol hét WRC2-es futamon áll rajthoz a Skoda Fabia RS Rally2-vel. 

A 22 éves Marco Bulacia 2018-ban debütált a WRC mezőnyben, és már legelső futamán, Mexikóban a negyedik helyet szerezte meg a WRC2-ben Ford Fiesta R5-tel. Egy évvel később már Skodára váltott és Mexikóban, Törökországban is második lett, év végén pedig a hetedik helyet szerezte meg. 

2020-ban a WRC3-ban áll rajthoz a bolíviai versenyző, akkor már nyerni tudott Mexikóban, második lett Törökországban és harmadik Szardínián, így a bajnokság második helyén zárt. 

2021-ben visszatért a WRC2-be, ahol Horvátországban, Szardínián, Észtországban harmadik, Görögországban pedig második helyen zárt, eredményei pedig az év végi negyedik helyre voltak elegendőek. 

Tavaly a WRC2 junior bajnokságban állt rajthoz, azoönban csak a 16. helyet szerezte meg a bajnokságban. 

Bulacia bejelentette, hogy 2023-ban is a WRC2-ben fog vezetni egy vadonatúj Skodát hét futamon, mégpedig a Toksport WRT-nél, ahol 2021 óta versenyez. 

“A csapat egyelőre Monte-Carlót és Svédországot erősítette meg, a többi versenyenm pedig a csapattól függ majd – mondta a bolíviai versenyző a WRC hivatalos oldalának. – Ha rajtam múlna, szívesen elmennék Mexikóba és Chilébe is, ahogy Portugáliában, Észtországban, Finnországban, Görögországban és a Közép-Európa Rallyn is indulnék. Az első két futam után azonban a Toksport és a Skoda fogja eldönteni, hogy hol indulok. Minden versenyen nyerni szeretnék, annak ellenére, hogy még tanulnom is sokat kell.” 

Bulacia elégedett a Skodával szerzett első tapasztalatokkal. 

“Több fejlesztési teszten is résztvettem az új autóval, és kijelenthetem, hogy épp olyan erős, mint amennyire lenyűgöző. A biztonsági fejlesztések pedig még jobbak, mint az előző autónál.” 

Friss