2024. március 28. 13:12

KezdőlapWRC2023 nagy kérdései a rallysportban: Breen ismét a sikeres lesz a Hyundai...

2023 nagy kérdései a rallysportban: Breen ismét a sikeres lesz a Hyundai csapatával? 

-

Több dolog miatt is érdemes lesz figyelemmel kísérni a rallysportot 2023-ban. Például, hogy miként sikerül Craig Breen visszatérése a Hyundai csapatához? 

Craig Breent nagy örömmel igazolta le a 2022-es évre az M-Sport, az örömre azonban csupán a WRC szezon első felében volt ok. 

Az ír versenyző harmadik helyen zárta a Monte-Carlo Rallyt, negyedik lett Horvátországban és második helyen fejezte be a Szardínia Rallyt. Az év második felében azonban a Görögországban elért ötödik hely volt a legjobb eredménye, és az M-Sport öröme is gyorsan alább hagyott a kudarcok folytán. 

Breennek bár még szerződése volt 2023-ra is az M-Sportnál, azonban ezt a szerződést év végén Malcolm Wilson csapata felbontotta a sikertelenség miatt. 

A 32 éves versenyző azonban egy nappal kirúgása után már a Hyundai versenyzőjeként lett bemutatva, a koreai gyártóval pedig korábban igen jó eredményeket ért el, ami végül az M-Sportos szerződéshez is vezetett. 

2020-ban második helyen zárt az Észt Rallyn, 2021-ben pedig ezt az eredményt ismételte meg Észtország mellett a belga Ypres Rallyn is, míg Finnországban harmadik lett. 

Breen a Hyundainál idén ismét részmunkaidőben fog versenyezni, ahogy tette korábban is.  

A legnagyobb kérdés azonban, hogy ismét a sikerek útjára tud-e lépni? 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss