2024. április 19. 04:24

KezdőlapWRC2023 nagy kérdései a rallysportban: Milyen lesz a Közép-Európa Rally?

2023 nagy kérdései a rallysportban: Milyen lesz a Közép-Európa Rally?

-

Több dolog miatt is érdemes lesz figyelemmel kísérni a rallysportot 2023-ban. Például, hogy milyen lesz a Közép-Európa Rally, mely három ország együttműködésével kerül megrendezésre. 

Egyedülálló dolognak lehetünk szemtanúi 2023 októberében, amikor a Közép-Európa Rallyt rendezik. 

Olyan már többször előfordult a WRC 50 éves történetében, hogy egy versenyt két ország rendez meg, olyanra azonban csak most lesz példa, hogy három ország áll össze egy közös ügyért. 

A Csehországban, Németországban és Ausztriában sorra kerülő rendezvény komoly mérföldkő lehet, hiszen siker esetén akár más országok is elgondolkodhatnak azon, hogy egy WRC futamot közösen rendezzenek meg. 

A versenyzőknek is komoly kihívást tartogathat ez a verseny, hiszen az októberi időjárás tartogathat a havazástól a napsütésig szinte mindent. 

Az pedig már most garantálható, hogy a pályák tele lesznek nézőkkel, hiszen Németország 2019 után rendezhet ismét WRC futamot, míg Csehország és Ausztria az első alkalommal készül ilyenre. 

Fotó: Toyota Gazoo Racing

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss