2024. április 27. 05:08

KezdőlapWRC2023 nagy kérdései a rallysportban: Tanak képes lesz-e vb címért harcolni az...

2023 nagy kérdései a rallysportban: Tanak képes lesz-e vb címért harcolni az M-Sporttal

-

Több dolog miatt is érdemes lesz figyelemmel kísérni a rallysportot 2023-ban. Például, hogy Ott Tanak valóban képes lesz-e vb címért harcolni az M-Sport csapatával és a Ford Pumával?

2019-ben nagy meglepetést okozott Ott Tanak eligazolása a Toyotától, ahol éppen eddigi egyetlen vb címét szerezte. A Hyundainál eltöltött évek pedig nem hozták meg azt a sikert, amit az észt versenyző remélt, aminek vége pedig az lett, hogy szerződése lejárta előtt egy évvel elhagyta a koreai gyártót.

Sokáig kérdéses volt, hogy Tanak hol folytatja, vagy éppen folytatja-e egyáltalán karrierjét.

A visszavonulás pedig igen szomorú lett volna egy olyan szezon után, aminek végén a vb második helyét szerezte meg, és nagyszerű formát mutatott a 2022-es év első felévben éppen régi önmagát megtalálni igyekvő Hyundaijal.

Végül az észt versenyző az M-Sport hoz igazolt, ahhoz a csapathoz, ahol már komoly nyomot hagyott a korábbi években is. 2023-ban azonban egyértelműen az egyéni vb címért szeretne harcolni, és ehhez minden segítséget meg is kap Malcolm Wilson csapatától, a fordos félgyári csapat még a gyártók vb címét is hajlandó feladni a 2019-es világbajnok sikeréért.

Az összhang egyértelműen megvan a csapatban, és a Ford Puma is mutaott olyan jeleket 2022-ben, mely elegendő lehet versenyek nyeréséhez, gondoljunk csak Sébastien Loeb sikerére a Monte-Carlo Rallyn, vagy a kilencszeres világbajnok és Pierre-Louis Loubet teljesítményére az Acropolis Rallyn.

Érdekes lesz tehát figyelni, ahogy Ott Tanak és a Ford Puma Rally1 versenyről vesrenyre összhangba kerül.

Friss