2024. április 19. 17:16

KezdőlapWRCA WRC családja Ken Blockra emlékezik

A WRC családja Ken Blockra emlékezik

-

A motorsport világa döbbenten áll Ken Block tragikus híre kapcsán, a WRC családja is az amerikai legendára emlékezik. 

Ken Block bár nem tartozott a legsikeresebb autóversenyzők közé, de igazi showman volt és parádés mutatványaival örökre beírta magát a motorsport halhatatlan alakjai közé. 

Az 55 évesen, tragikus baleset következtében elhunyt Ken Blockra a WRC sztárok is emlékeznek. 

Petter Solberg: ”Egy kiváló sofőr, egy nagyszerű barát, családapa és milliók ihletője volt Ken Block. Nagyszon szomnorú a mai nap, minden gondolatom Ken csodálatos családjával van.” 

Oliver Solberg: “Igaz barátom! Nagyszerű inspiráció voltán számomra és örökké hálás leszek a tőled kapott lehetőségekért és segítségért. Minden gondoltaom a családdal van!”  

Ott Tanak: “Sportunk ma egy nagyszerű embert veszített el. Ken egy látnok és egy igazi legenda volt, aki sokunkat inspirált. Nyugodj békében, Ken!” 

Thierry Neuville: “Megdöbbenve és nagfyon szomorúan értesültem arról, hogy a sportunk egyik ikonja eltávozott. Szenvedélyes versenyző és igazi úttörő volt, aki oly sokunkat inspirált. Nyugodj békében, haver. Minden együttérzésem a családdal és barátokkal van.” 

Hayden Paddon: “Nem hiszem el, hogy Ken Block elhunyt. Túl korai ez a távozás egy olyan embernek, aki ilyen sokat tett a sportunkért. Öröm volt önnel együtt dolgozni néhány eseményen, el sem tudom képzelni, hogy mennyire nehéz pillanatok ezek a családnak és barátoknak. Nyugodjon békében, soha nem felejtjük el, Ken!” 

Dani Sordo: “Ez egy nehéz nap az autósport és a sport számára. Őszinte részvétem Ken Block családjának és barátainak. Nyugodjon békében, Ken és köszönjük a nagyszerű show-t, amit nyújtott nekünk!” 

M-Sport: ”Megdöbbenve hallottuk Ken Block váratlan halálhírét, azonnal családja és barátai jutottak eszünkbe. Ken munkája és sport iránti szenvedélye százmilliók képzeletét érintette meg. Kreatív hajtóerő volt, aki hozzájárult sportunk újradefiniálásához.” 

Hyundai Motorsport: “Mélyen elszomorított minket Ken Block halála. Olyan ember volt, akinek a rally, a motorsport és a vezetés iránti szenvedélye valóban látnoki és inspiráló volt.” 

Ken Block 2007 és 2018 között 25 WRC futamon állt rajthoz, N-csoportos Subaru Imprezával, majd Ford WRC-kel. Legjobb eredményét a 2013-as Mexikó Rallyn érte el, ahol hetedik lett.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss