2024. április 20. 15:19

KezdőlapWRCTragédia: Meghalt Ken Block

Tragédia: Meghalt Ken Block

-

55 éves korában elhunyt Ken Block profi raliversenyző, miután Utah államban, hómobilozás közben balesetet szenvedett. Halálhírét csapata, a Hoonigan Racing Division erősítette meg. 

„A legmélyebb sajnálattal erősíthetjük meg, hogy Ken Block ma motorosszán-balesetben elhunyt – olvasható az 55 évesen elment Ken Block csapata, a Hoonigan Racing Division Instagram-oldalán. – Ken látnok, úttörő és ikon volt. És ami a legfontosabb, apa és férj. Hihetetlenül fog hiányozni fog. Kérem tartsák tiszteletben a család magánéletét a gyászidőszak alatt.”

A baleset Utah állam Wasatch megyéjében történt, a helyi seriffhivatal pedig szintén közleményt adott ki, miután kivonult a helyszínre. Ebben leírták, hogy Block egy csoporttal együtt motorosszánozott, de egyedül volt, amikor egy meredek emelkedőn a járműve felborult és maga alá temette őt. A balesetben szerzett sérülései következtében a helyszínen halottnak nyilvánították, a halál pontos okát azonban csak az orvosi vizsgálatok után fogják meghatározni.

Blockot felesége és három gyermeke gyászolja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hoonigan Industries (@thehoonigans)

Ken Block 2005-ben, az Egyesült Államokban kezdett ralizni a Rally America nevű sorozatban, két évvel később pedig már alkalomszerűen WRC-futamokon is indult. 2010-ben a Fordhoz igazolt, a kapcsolata a gyártóval pedig idővel oda vezetett, hogy a Global Rallycross Championshipben is bemutatkozott, ahol 2015-ben második lett, majd egy évvel később már a világbajnoki mezőnyben láthattuk. Itt 26 futam alatt kétszer állhatott dobogóra. A WRC-ben 2007 és 2018 között 24 versenyen indult, a legjobb eredménye a 2013-as Mexikó Rallyn elért hetedik helyezés.

Noha az aktív versenyzéssel nem hagyott fel, és tavaly csak hajszállal csúszott le az amerikai bajnoki címről Brandon Semenuk mögött, Blockot nem a versenyzés, hanem az elképesztő nézettséges produkáló gymkhana videói tették ismertté, amelyekben többek között őrült helyeken száguldozik nagy sebességgel. A sorozat első, 2008-as epizódjának megjelenése óta több mint 500 milliós nézettséget produkált a YouTube-on. Tavaly októberben pedig, miután a Hoonigan szakított a Forddal és az Audival állt össze, megjelent az első Elecrikhana videó, amelyben Block Hoonitronnal, egy elektromos S1-es koncepció raliautóval száguldozik Las Vegasban.

Most már tudjuk, ez volt Block utolsó ilyen videója.

 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss