2024. április 20. 11:41

KezdőlapWRCRovanpera vb címét Franciaországban is elismerték 

Rovanpera vb címét Franciaországban is elismerték 

-

Kalle Rovanpera 2022-ben mindenidők legfiatalabb rally világbajnoka lett, a címet pedig a francia AutoHebdo magazinnál is értékelték. 

A francia AutoHebdo magazin 2022-ben is összeállította az év versenyzőiből álló 50-es listát, melynek második helyét Kalle Rovanpera szerezte meg. Az első helyet Max Verstappen kapta. 

“Kalle Rovanpera csupán a második helyet tudta megszerezni a listánkon, miután Max Verstappen fenomenális szezont teljesített az F1-ben – értékel a magazin. – A finn versenyző ugyanakkor az első helyet is kaphatta volna, ha Verstappen picivel gyengébb szezont teljesít. Rovanpera 2022-ben a nyugodt természetével kitűnt, ami azonban jellemző a finn sportolókra. Kalle Marcus Grönholm vb címe után 20 évvel tudott Finnország számára világbajnoki elsőséget szerezni.” 

A magazin listáján Sébastien Loeb a hetedik helyet érte el, Sébastien Ogier a 21., Ott Tanak pedig a 23. helyet szerezte meg. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss