2024. április 24. 04:08

KezdőlapWRCÚjabb rally világbajnokok csatlakozhatnak a Dakarhoz

Újabb rally világbajnokok csatlakozhatnak a Dakarhoz

-

Sébastien Loeb és Carlos Sainz már képviseli a rally világbajnokokat a Dakar mezőnyében, azonban a jövőben csatlakozhat hozzájuk akár Petter Solberg és Andreas Mikkelsen is. 

Sébastien Loeb kilencszeres, Carlos Sainz pedig kétszeres rally világbajnokként küzd évek óta a Dakaron, azonban akár 2024-ben csatlakozhat hozzájuk Petter Solberg, de a WRC2-es világbajnok Andreas Mikkelsen is. 

“Nagyon jó formában érzem magam, naponta edzek továbbra is – mondta a 2003-as rally világbajnok, és kétszeres rallycross világbajnok Petter Solberg a norvég NRK híradó honlapjának arra a kérdésre, hogy érdekli-e a Dakar. – Elképzelhető, hogy eljött az ideje, hogy hamarosan újra versenyezzek.” 

Andreas Mikkelsen bár abszolút vb címig nem jutott még el, de 2021-ben megnyerte a WRC2-es vb-t, ami ellenére továbbra sincs hely számára Rally1-es autóban. Korábbi navigátora szerint a 33 éves versenyző is érdeklődik a Dakar iránt. 

“Andreas mindig nagyon kíváncsi volt, ezért azt gondolom, hogy testhezálló lenne számára a sivatagi versenyzés – mondta Ola Floene a Dirtfishnek. – Néhány hete három napos tesztünk volt Abu Dhabiban, akkor a Red Bull is felvetette, hogy kipróbálhatná a Dakaron való versenyzést.” 

Friss