2024. április 26. 04:24

KezdőlapWRCAz FIA ebben a szezonban visszavonultatja a 43-as rajtszámot a WRC versenyekről 

Az FIA ebben a szezonban visszavonultatja a 43-as rajtszámot a WRC versenyekről 

-

A tragikus balesetben elhunyt Ken Block tiszteletére 2023-ban az FIA visszavonultatja a 43-as rajtszámot a WRC versenyekről.  

Ken Block január 2-i tragikus motorrosszán balesete után úgy döntött az FIA, hogy a 2023-as szezonban visszavonultatja a WRC futamokról a 43-as rajtszámot.

Az 55 évesen elhunyt amerikai rallyversenyző sok versenyzőt inspirált látványos videóival és vezetési stílusával a jelenlegi WRC mezőnyből is. 

“Tekintettel arra, hogy Ken Block nagyban hozzájárult a motorsport történelemhez, és sokak szerettek szerte a világon, úgy döntöttünk, hogy visszavonultatjuk a 43-as rajtszámot a 2023-as WRC szezontól – mondta Mohammed Ben Sulayem, az FIA elnöke. – Bár apró gesztusról van szó, bízunk benne, hogy ezzel vígaszt tudunk nyújtani a gyászoló családnak és barátoknak. Ken egy igazi legenda volt, akinek az emléke mindig velünk marad.” 

“Ken Block egy új közösséghez jutatta el a rallysportot tevékenységével, amit nem lehet eléggé becsülni – mondta Jona Siebel, a WRC Promóter ügyvezető igazgatója. – Ken a WRC szeretett alakja lett, a 43-as rajtszám visszavonultatása pedig Ken családja és szurkolói iránti tisztelet jele.” 

Ken Block 2007 és 2018 között 25 WRC futamon állt rajthoz, és minden alkalommal a 43-as rajtszámot viselte autója. 

Friss