2024. április 19. 06:16

KezdőlapWRCMakinen szerint kis dolgok dönthetnek az idei vb címről 

Makinen szerint kis dolgok dönthetnek az idei vb címről 

-

Tommi Makinen volt az utolsó olyan finn rally világbajnok, aki az ország középső részéről származott, majd jött Kalle Rovanpera, aki a négyszeres világbajnok szerint több vb címet is szerezhet, azonban 2023-ban kis dolgok is eldönthetik a cím sorsát. 

Tommi Makinen 1996 és 1999 között négy vb címet szerzett a WRC-ben, és 23 évet kellett arra várni, hogy ismét Közép-Finnországból származó versenyző érjen a csúcsra. Ez 2022-ben Kalle Rovanpera révén megtörtént, és a Toyota Gazoo Racing korábbi csapatfőnöke szerint nem is fog megállni egy címnél, azonban 2023-ban Makinen szerint kis dolgokon múlhat, hogy ki lesz a világbajnok. 

“Nem hinném, hogy Kalle Rovanpera egy vb címet szerezne csak karrierje során – mondta Makinen a Rallit.fi oldalnak. – 2023-ban azonban szoros küzdelem alakulhat ki. A Hyundai sokat fejlődött tavaly és nyilván nem hagyták abba a munkát. Ebben a szezonban kis dolgokon múlhatnak az erőviszonyok, az év elején eldől, hogy ki milyen munkát végzett télen. Akármelyik csapat a maga oldalára mozdíthatja az erőviszonyokat, akár kisebb változtatásokkal is.” 

Makinen jól ismeri Ott Tanakot, hiszen az észt versenyző éppen a négyszeres világbajnok csapatvezetése alatt szerezte vb címét a Toyotával.  

Makinen bízik benne, hogy Tanak ismét vb címért tud harcolni az M-Sporttal. 

“Remélem, hogy Ott képes lesz vb címért küzdeni. A Ford Sébastien Loeb kezében nagy gyorsnak tűnt. Érdekessé teheti az M-Sport és Tanak az idei szezont.” 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss