2024. április 25. 10:11

KezdőlapWRCMegjelent a Monte nevezési listája

Megjelent a Monte nevezési listája

-

75 autó szerepel a 2023-as Monte Carlo Rally nevezési listáján. A csúcskategóriában tíz Rally1-es autó nevezett, a WRC2-ben 27 induló lesz.

A világbajnokság első futamát szervező Automobile Club de Monaco közzétette a hivatalos nevezési listát. A Rally1 kategóriájában tíz induló lesz, a WRC2-ben nagyon erős mezőny jött össze, 27 nevezővel.

A regnáló világbajnok Kalle Rovanpera maradt a 69-es rajtszámnál, ezzel próbálja meg a címvédéshez a lehető legtöbb ponttal indítani az évet. A Toyotánál Elfyn Evans és Sébastien Ogier indul még a gyári fő csapatban, Ogier a rekordot jelentő kilencedik Monte-győzelemre pályázik. Takamoto Katsuta is ott lesz a versenyen, bár ezúttal ő nem szerezhet a gyártói értékelésben pontokat.

Toyota
Fotó: Joerg Mitter / Red Bull Content Pool

A Hyundai Motorsportnál Thierry Neuville áll a háromfős i20 N Rally1-gyel induló csapat élén. A belga mellett a koreai gyártónál debütáló Esapekka Lappi, valamint a harmadik autóban a tapasztalt spanyol Dani Sordo áll rajthoz. Bár Craig Breen visszatért a Hyundaihoz az M-Sport Fordnál töltött év után, de úgy tűnik, az ír csak a jövő hónapban kezdi meg szezonját a Svéd Rallyn, hiába szerepelt tavaly remekül a Montén és lett harmadik a szezonnyitón.

foto: Hyundai Motorsport GmbH

Az M-Sportnál Ott Tanak lesz az első számú versenyző, mellette Pierre-Louis Loubet indul, míg a görög privát Jourdan Serderidis az utolsó Rally1-es autóval nevező pilóta.

A WRC2-ben több mint 25 nevezés érkezett, a bajnoki címvédő Toksport három versenyzőt indít, Sami Pajari, Marco Bulacia és Nikolay Gryazin lesz ott a nyitóversenyen, Emil Lindholm kihagyja a Monte Carlo Rallyt. A három versenyzőn kívül még négyen indulnak az új Skoda Fabia RS Rally2-vel, Oliver Solberg, Eric Cais, Francois Delecour és a tavalyi WRC2 Masters bajnok Mauro Miele.

Az M-Sport Ford kétautós WRC2-es felállással érkezik Adrien Fourmaux és Grégoire Munster lesz a csapatban.

A Citroen Yohann Rossellel és Stephane Lefebvre-rel próbál sikert elérni. A magyar színeket pedig László Zoltán és Zsiros Gábor képviseli, de már egy kategóriával feljebb, idén ők is Skoda Fabia Rally2 evo-val indulnak.

foto: Hyundai Motorsport GmbH

Friss