2024. március 28. 21:46

KezdőlapWRCLappi: család vagy karrier?

Lappi: család vagy karrier?

-

Esapekka Lappi 2023-ban tejes szezont versenyez a Hyundai csapattal, de a 31 éves versenyzőnek most már komolyabb áldozatot kell hozni a karrierje érdekében.

Lappi az előző szezonban megosztotta a helyét Ogier-val a Toyota Gazoo Racingnél, és bár háromszor végzett a dobogón, augusztusban még úgy nyilatkozott, számára ideális ez a felállás. A Toyota WRC csapata hazájában, Finnországban működik, és a Sébastien Ogier-vel közös autó azt jelentette, hogy több ideje maradt családjával.

Most azonban Lappi bevallotta, hogy mindig is érezte, hogy vannak befejezetlen ügyek – így amikor a Hyundai felhívta egy teljes szezon ajánlatával, tudta, hogy áldozatokat kellett hozni.

Lappi felesége, aki három gyermekükkel van otthon, állandó támogatást jelentett abban, hogy a Toyotáról Hyundaira váltás a lehető legsimább legyen.

„Tulajdonképpen már 2020-ban beszéltem erről a feleségemmel, hogy ha újra eljön ez a lehetőség, hajlandó vállalni a család és az efféle dolgok felelősségét. És még mindig készen állt rá” – mondta Lappi.

A finn versenyző arról is beszélt, hogy a gyermekei hogyan fogadták azt, hogy édesapjuk a megszokottnál többet lesz távol.

„A legkisebb gyerekem még nem ért ebből túl sokat, a legidősebb nem volt annyira boldog, a középső pedig nem igazán tudja, mit gondoljon erről. Talán a legnagyobb kihívást a gyerekek jelentik, és hogyan reagálnak. Az biztos, hogy hiányoznak nekem, és nekik is hiányzom.”

Esapekka Lappi bemutatkozása a Hyundai i20 N Rally1-gyel a 2023-as WRC-szezon első fordulójában, a Monte-Carlo Rallyn lesz, amely jövő csütörtökön (január 19-én) kezdődik.

Lappi
Fotó: Toyota Gazoo Racing

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss